طرز تهیه شیرینی ساوارین

طرز تهیه شیرینی ساوارین
شیرینی ساوارین,طرز تهیه ساوارین,دستور پخت ساوارین

شیرینی پزی ,طرز تهیه شیرینی ساوارین ،مدتی بود که دلم میخواست یه قاچ کیک سیب و دارچین بخورم و یه گاز از دونات بزنم!

باید جفتش رو درست میکردم که نمی دوم چرا دست و دلم به کار نمی رفت.هرکدومش رو چندین بار درست کرده بودم و دلم یه طعم نو و شیرین میخواست.

این دستور رو داشته باشین تا هروقت هم دلتون نون خواست هم کیک, طعم جفتش رو با تهیه ی یکشیرینی به دست بیارین.

دستور رو عینا از انجمن روزمنو(که لینک ش تو لینکهام هست) کپی میکنم.

فوق العاده آسونه.... اما اگر نکاتشو رعایت نکنید, میتونه براتون سخت بشه
مقدار مواد ذکر شده برای 1 قالب ساوارین بزرگ, یا 12 قالب ساوارین تک نفره کافیه... دقت کنید از هر قالبی که استفاده کردید, اونو فقط تا نیمه از مواد پر کنید والا مواد از قالب میزنه بیرون

مواد لازم:

مایه خمیر یک قاشق غذاخوری

شکر 3 قاشق سوپخوری

شیرولرم 125 میلی لیتر

آرد 300 گرم

تخم مرغ 3 عدد

وانیل یک قاشق چایخوری

نمک یک/دوم قاشق چایخوری

کره آبکرده ی ولرم 180 گرم

مواد جهت تزیین ساوارین ها:

شربت بار 200-250 میلی لیتر

خامه حدود 200 گرم

میوه ( شامل کیوی,پرتقال, توت فرنگی) جهت تزیین ساوارین ها

کمپوت هلو 1 قوطی 

مارمالاد زردآلو 3 قاشق غذاخوری

مواد لازم شربت:

شکر 3 پیمانه

آب 2 پیمانه

پرتقال 1 عدد

لیمو ترش 1 عدد

چوب دارچین 2 عدد

عرق بهار نارج 1 قاشق (در صورت تمایل)

طرز تهیه خمیر ساوارین:

1. مواد لازم دستور را آماده کنید.... تخم مرغ ها را از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.

2 و 3. مایه خمیر، شکر و دو قاشق غذاخوری از کل مقدار آرد را درون کاسه مخلوط کرده، شیر ولرم را به آن اضافه کرده، هم بزنید.

4. در ظرف را گذاشته، در جای گرم به مدت 10 دقیقه قرار دهید تا مایه خمیر عمل کرده و روی آن محدب شود.

5. آرد را دو بار با الک ریز, الک کنید.

6 و 7. تخم مرغ ها، وانیل و نمک را کاملاً هم بزنید تا کرم رنگ و کش دار شود.

8. مایه خمیر عمل آمده را با مخلوط تخم مرغ هم زده، آرد الک شده را کم کم اضافه کرده، با همزن مخلوط کنید. در مراحل آخر اضافه کردن آرد, از اونجایی که خمیر کمی سفت میشه, بهتره با پره های خمیرگیر همزنتون خمیر رو هم بزنید.... خمیر این شیرینی مثل مایع کیک سفت هستش... و حسابی چسبناکه.... یه وقت به سرتون نزنه آرد اضافه کنید

9. روی کاسه را پوشانده، مدت نیم ساعت به خمیر استراحت دهید تا حجمش 2 برابر شود.

10 و 11. در این حین کره را ذوب کرده, بگذارید تا از داغی بیافتد... قالب را نیز کاملا چرب و آرد پاشی کنید.

12 و 13. سپس کره آبکرده ولرم را به خمیر اضافه کرده، به کمک پره های خمیرگیر همزن آن را به خورد خمیر بدهید. دقت کنید خمیر تو این مرحله حالت کشسانی شدیدی داره و فوق العاده چسبندست... اگر از پره های ساده ی همزن استفاده کنید حتما از پایه همزن بالا میاد و اگر احیانا هم همزن نداشتین,با قاشق کره رو به خورد خمیر بدید....

14. خمیر را درون قیف پارچه ای که سرماسوره ی گرد به قطر یک سانتی متر درون آن گذاشته اید ریخته قالب های ساوارین را تا نیمه ی حجمشان با این خمیر پرکنید. البته اگر مثل من از قالب بزرگ ساوارین استفاده کردید, لازم به این کار نیست.... با قاشق هم کارتون راه میافته.....

15. حدود 15 دقیقه به خمیر استراحت مجدد دهید تا پف کند.

فر را روی حرارت 140 درجه سانتیگراد ( حرارت رو بیشتر از این نکنید ) روشن کنید و بعد از استراحت دوم خمیر (درون قالب) قالب ها را درون فر بگذارید. شیرینی ها را به مدت 25 دقیقه یا تا زمانی که رویه ی آن ها کاملاً طلائی شود, در فر بپزید. چون قالب من بزرگ بود, این زمان 45 دقیقه شد.....من تو این مرحله شیرینی رو که از فر درآوردم و از قالب در آوردم, (نگذاشتم از داغی بیافته )

16 و 17 و 18. مادامی که شیرینی در فر میپزه, شربت رو حاضر کنید. شکر و آب داغ رو داخل قابلمه کوچکی ریخته, روی حرارت خیلی خیلی کم قرار بدید... مرتب با قاشق هم بزنید تا دانه های شکر کاملا در آب حل شه و دیگه هیچ دانه شکری دیده نشه.... دقت کنید خیلی مهمه که قبل از به جوش آمدن آب, تمامی دانه های شکر در آب حل بشن.... والا بعد از آماده شدن شربت و وقتی که سرد شه, حتما شکرک میزنه.... حالا پرتقال و لیمو و چوب دارچین رو اضافه کنید و بگذارید شربت به جوش بیاد... وقتی شربت جوش اومد, حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدود 20 دقیقه ریز جوش بزنه... برای این شیرین شربت نباید خیلی غلیظ باشه چون میخواییم راحت در بافت شیرینی نفوذ کنه... پس حرارت کم باشه و شربت بیشتر از 20 دقیقه روی حرارت نمونه.

19 و 20. وقتی شیرینی ها را از فر در آوردید، بلافاصله از قالب در بیارید ( اگر قالب رو خوب چرب و آرد پاشی کرده باشید, تو این مرحله مشکلی نخواهید داشت... اما اگر احتمال دادید شیرینتون خراب میشه و درسته از قالب در نمیاد, بهتره بگذارید از داغی اولیه بیافته) ... قسمت پشت کار (اون قسمتی که قراره زیر قرار بگیره و دیده نشه) رو با نوک خلال دندون سوراخ های عمیق کنید و شربت داغ رو  با ملاقه روی اون قسمت ها بریزید... 10 دقیقه ای که گذشت, شیرینی رو داخل ظرف گودی بگذارید و با قلم مو شربت رو به خوردش بدید...اگر شربت سرد شده بود, مجددا کمی حرارت بدید تا داغ باشه.... وقتی شربت کاملا به خورد شیرینی رفت, ساوارین رو به ظرف مخصوص سرو منتقل کنید... خوب بسته بندی و نایلون پیچش کنید و بگذارید یک شب تو یخچال استراحت کنه... دقت کنید بعد استراحت انتقالش (به دلیل چسبنده بودن) به ظرف سرو, مشکل میشه....حالا.... خامرو فرم بدید... کمپوت هلو رو نازک برش بدید... داخل گودی رو اول با پرتقال و بعد با باقی میوه ها پر کنید....روی سطح ساوارین و میوه ها رو با مارمالاد زرد آلوی داغیکه از تنزیب رد کردید و یکدست شده, بپوشونید (توسط قلم مو) یا میتونید از بریلو بدون رنگ یا ژل براق کننده استفاده کنید.... دورشم خامه ماسوره بزنید.... من خودم از ژله براق کننده آماده که به روش بن ماری گرمش کرده بود استفاده کردم.

نکته:

* این دستور 3906 کیلوکالری انرژی، 489 گرم کربوهیدرات، 60 گرم پروتئین و 224 گرم چربی دارد.

*کره ی آبکرده را از ابتدا به خمیر ساوارین اضافه نکنید چون مقدار زیاد آن مانع فعالیت خوب مایه خمیر می شود. به همین دلیل است که آن را بعد از پف اولیه ی خمیر به کار می برند.

* قالب های سیلیکونی ساوارین ( در لوازم قادی ها موجوده) نیاز به چرب و آردپاشی کردن ندارند.

* این شیرینی به احترام نام یک خوراک شناس معروف فرانسوی به نام بریا-ساوارین (Brillat-Savarin-(1826-1755) نویسنده کتاب «فیزیولوژی مزه» در سال 1825 و 2 ماه پیش از مرگش نامگذاری شده است.

منبع : khale.blogfa.com
نظرات بییندگان :

بهترین مشاغل و خدمات شهر خود را ، در سایت نشونه پیدا کنید.

مشاهده سایت نشونه